• fi
  • en
  •  

Pulla-Pirtin laajennus valmistumassa Perävainiolle

Lisätty: 7.5.2019


Pulla-Pirtin laajennus valmistumassa Perävainiolle

 

Uuden investoinnin tavoitteena hakea lisää kilpailukykyä sekä vähentää leipomon ympäristökuormitusta

 

Oululainen, hyvässä kasvuvauhdissa oleva leipomo-konditoria Pulla-Pirtti Oy laajentaa leipomoaan Oulun Perävainiolla. Lähes kahden miljoonan euron investoinnin on tarkoitus valmistua kesän aikana. 

 

- Laajennusosaan tulee jauhovarasto sekä uusi, aiempaa suurempi raaka-aineiden automatisoitu annostelujärjestelmä. Samalla suurennamme siilokapasiteettia vastamaan tulevaisuuden kysyntää. Jatkossa raaka-aineet tulevat suursäkeissä ja pienemmistä jauhosäkeistä päästään eroon, toimitusjohtaja Hannu Räinä kertoo.

 

Pulla-Pirtti Oy:ssä on hyvä vauhti päällä ja yritystä kehitetään koko ajan vastaamaan myös tulevaisuuden haasteisiin. Uuden laajennuksen myötä leipomo saa käyttöönsä suuremmat raaka-ainevarastot. Tämän myötä autokuljetukset leipomolle harvenevat sekä lava-, pahvi- ja säkkijätteen määrää pystytään vähentämään huomattavasti. Raaka-ainekuljetusten harventuessa myös koko toimitusketjun hiilijalanjälki pienenee.

 

- Nykyinen annostelujärjestelmämme on teknisesti käyttöikänsä päässä. Vehnä-, ohra- ja ruisjauhot on meillä tähänkin asti annosteltu siiloista, nyt vain saamme uudet isommat siilot. Isoin ero vanhaan tulee olemaan se, että muut raaka-aineet tulevat jatkossa suursäkeissä ja pääsemme eroon ns. pienemmästä säkkitavarasta. Samalla myös työturvallisuus ja ergonomia paranevat, kun säkkien nosteleminen ja siirtely ympäri leipomoa loppuu, Hannu Räinä jatkaa.

 

Investoinnin avulla pyritään panostamaan myös tuotekehitykseen ja tuotevalikoiman kehittämiseen. Laajennuksen myötä tuotantotiloista vapautuvaa tilaa voidaan hyödyntää tuotevalikoiman kasvattamisessa. Tuotekehityksen kautta Pulla-Pirtin tavoitteena on lisätä markkinaosuuttaan omalla perinteisellä toimialueellaan niin Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla kuin Lapissa, sekä kasvattaa vientiä Suomen rajojen ulkopuolelle. Yritys onkin asettanut tavoitteekseen toiminnan laajentamisen niin, että vuosina 2019-2021 leipomo pystyy työllistämään noin 10 uutta henkilöä.

 

Pulla-Pirtille on myönnetty kehittämisavustusta Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -Suomen rakennerahasto-ohjelmasta.

Avustus on myönnetty raaka-aineiden annostelujärjestelmän automatisointiin huhtikuun 2019 loppuun mennessä. Avustukseen on haettu jatkoaikaa.

 

 

 

 

Uuden laajennuksen myötä leipomo saa käyttöönsä suuremmat raaka-ainevarastot. Uudet jauhosiilot ovat jo asennettu paikoilleen.